Studentský pokoj, který vaše dítě ocení

Existuje vůbec nějaký rozdíl mezi dětským a studentským pokojem? Ano, zcela určitě. I když se v některých detailech velmi podobají, jejich zařízení je diametrálně rozdílné. Zatímco studentskému pokoji vévodí střídmost, elegance, čisté linie a světlé barvy, dětský pokojíček splňuje přesná opak. Studentský život klade velký důraz na prostor a úložné prostory, kterých není nikdy dostatek. Pokud to dispozice pokoje jenom trochu dovoluje, je potřeba i změna velikosti postele. Jednolůžko sice může ještě dlouho dobře sloužit, ale letiště je pro dospívajícího studenta přeci jenom příhodnější. Větší nároky jsou kladeny i na pracovní prostor, je proto zapotřebí vytvořit co možná nejlepší podmínky pro studium.

Interiér pro studenta

studentský poko

Zatímco v dětství velmi často dětské pokoje zdobí pestrobarevné stěny v čele s růžovou nebo modrou, v dospívání tyto barvy nahrazují poněkud fádnější varianty. Těm vévodí hlavně sněhové bílá, která se s oblibou objevuje v řadě studentských pokojíčků. Ve stejném odstínu můžeme zvolit i nábytek a další vybavení. Nábytek v bílém provedení totiž působí vkusně a elegantně. Krom kvalitní postele a psacího stolu, je dobré doplnit studentský pokoj o vestavěné skříně. Ty poskytnou dostatek úložného prostoru. Pokud navíc studentský pokoj sdílí dva sourozenci naráz, bílá barva je natolik univerzální, že se zalíbí každému.

  • Postel

Postel patří mezi nejdůležitější kus vybavení nejenom v ložnic, ale i dětském či studentském pokoji. V poslední době jsou velkým hitem postele, které rostou společně s dítětem. Má tři různé velikosti, od dětské postýlky, až pro klasickou postel pro dva lidi.

  • Pracovní židle

pracovní prostor

Kdo má židli, ten bydlí. Zkrátka bez židle se žádný student neobejde. Židle by měla být ergonomicky tvarovaná, splňovat všechny bezpečnostní předpisy a přizpůsobit se růstu dítěte.

Back To Top